Komentara: 7
Pregleda: 3460

Završena sanacija balkona na Velikoj terasi

01.04.2022. u 12:42h
Izvor: Subotica.com
Radovi na sanaciji balkona na Velikoj terasi su završeni. Ukupna vrednost radova je nešto više od 7,6 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.
Završena sanacija balkona na Velikoj terasi

U okviru radova na sanaciji severnog balkona na prvom spratu Velike terase na Paliću izvršena je obnova svih oštećenih elemenata koji su se mogli ponovo upotrebiti, a dotrajali elementi zamenjeni su novoizrađenim. Odrađena je i sanacija "paunovog repa", odnosno drvene ukrasne rozete koja se nalazi iznad balkona.

- Rekonstrukcija je bila neophodna jer je došlo do ozbiljnog oštećenja i degradacije drvenarije na balkonu, pa je balkon počeo da predstavlja opasnost po bezbednost prolaznika i korisnika ovog objekta - navode iz preduzeća "Park-Palić".

Završena sanacija balkona na Velikoj terasiZavršena sanacija balkona na Velikoj terasiIz ovog preduzeća navode da su radovi realizovani uz strogi nadzor Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

- Na njihov zahtev, planirana jelova građa zamenjena je građom od sibirskog ariša, koji ima mnogo bolju otpornost na vlagu, truljenje i ostale bitne karakteristike. Kako bi izvođač mogao da garantuje kvalitetno izvođenje i dugotrajnost radova, oni nisu izvođeni na temperaturama nižim od 10 stepeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3460
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Park Palić

sanacija objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.