Komentara: 14
Pregleda: 3577

Završetak radova na Velikoj terasi očekuje se krajem marta

25.02.2022. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Radovi na sanaciji balkona na Velikoj terasi privode se kraju, a u narednom periodu očekuje se i završetak sanacije toaleta kod Ženskog štranda i "crvenog toaleta" kod Peščane plaže. Iz preduzeća "Park Palić" kažu da će Palić spremno dočekati letnju sezonu, a posetioce i ove godine očekuju bogati kulturni sadržaji.
Završetak radova na Velikoj terasi očekuje se krajem marta

Završetak radova na sanaciji balkona na Velikoj terasi očekuje se krajem narednog meseca. Rok za izvođenje radova je produžen zbog izmene u materijalu na zahtev Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

- Jelova građa, koja je predviđena projektom, zamenjena je Sibirskim arišom koji ima bolje karakteristike kada je u pitanju otpornost na vlagu. Takođe, rok je prolongiran i zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Do sada su izvedeni radovi na demontaži postojećeg oštećenog balkona, izvedena su ojačanja na čeličnoj konstrukciji i postavljeni su noseći drveni elementi. U toku je izrada drvene konstrukcije balkona u radionici, a u narednom periodu će biti montirana. Potom sledi farbanje konstrukcije, postavljanje hidroizolacije i poda od "teraco" ploča - kažu iz preduzeća "Park-Palić".

Završetak radova na Velikoj terasi očekuje se krajem martaU narednom periodu očekuje se i završetak radova na sanaciji toaleta kod Ženskog štranda i kod Peščane plaže. 

- U toku je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju vile Bagojvar i Vodotornja, a ove godine u planu je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju parking prostora na zapadnoj obali jezera Palić i na severnoj obali Omladinskog jezera.

Završetak radova na Velikoj terasi očekuje se krajem martaOsim ovih projekata, uveliko se radi i na pripremi kulturnih sadržaja koji će biti realizovani tokom leta.

- Pored tradicionalnih kulturnih i zabavnih manifestacija i festivala uz obalu jezera i na Letnjoj pozornici, želja nam je da nastavimo projekat koji smo započeli prethodne sezone, a koji je izuzetno lepo prihvaćen od strane Subotičana i turista. Tako da i ove godine želimo da letnje subote na Paliću budu upotpunjene koncertima na Muzičkom paviljonu.

Završetak radova na Velikoj terasi očekuje se krajem marta

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3577
Povezane teme

palić

Park Palić

turizam na paliću

letnja sezona

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.