Komentara: 0
Pregleda: 1465

Završni radovi na mesnoj ambulanti

13.04.2009. u 10:38h
Izvor: Građanski list
<p>Dve nedelje pre planiranog i ugovorenog roka, podignuti su zidovi objekta gde će biti prva ambulanta Mesne zajednice (MZ) "Mali Bajmok", koja se, kako me&scaron;tani ističu, čekala vi&scaron;e od pola veka.</p>
Završni radovi na mesnoj ambulanti

Narednih dana treba da se postavi plafonska ploča, a zatim sledi pokrivanje objekta.

- Ukoliko nas vreme i dalje bude dobro služilo, ambulanta bi već u junu mogla biti završena - najavio je pre nekoliko dana Darko Antelj, predsednik Skupštine Mesne zajednice "Mali Bajmok", kada je počela akcija ozelenjivanja tog dela grada.

Ambulanta od stotinak kvadrata dograđuje se na zgradu MZ, a imaće dve ordinacije s potrebnim pratećim prostorijama.

Izgradnja je počela 10. marta, a građevinske radove, koji koštaju sedam miliona dinara, finansira pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo.

Stanovnici Malog Bajmoka zasad se leče u ambulanti u "Gatu", koja je veoma opterećena. Kad se otvori nova ambulanta, kako kaže Antelj, znatno će se poboljšati zdravstvena zaštita stanovnika Malog Bajmoka. Govoreći o nastojanjima da se taj objekat što pre završi, što bi olakšalo život meštanima, pogotovo onim starijim, on je napomenuo da se pregovara i o otvaranju ogranka Apoteke "Subotica".

Želimir Đurić, predsednik Saveta Mesne zajednice, istakao je da je MZ putem konkursa tražila sredstva za javne radove i angažovanje triju higijeničara na poslovima uređenja i čišćenja prostora oko objekta MZ i ambulante, kao i okoline buvljaka.

- Od Fonda za kapitalne investicije dobili smo dva miliona dinara za adaptaciju Doma Mesne zajednice, u koji se nije ulagalo još od 1954. godine. Od tog novca obnovićemo krov kako bi se građanima omogućilo da se koriste velikom salom Doma za proslave i kako bi se osposobila igraonica za decu - kaže Đurić.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1465
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.