Komentara: 34
Pregleda: 16225

Zbog korone hospitalizovano ukupno 38 pacijenata, među njima i trogodišnje dete

14.07.2020. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Na Odeljenju za infektivne bolesti trenutno je hospitalizovano ukupno 38 pacijenata, od kojih je 28 pozitivno na virus kovid-19, a pod sumnjom na ovu infekciju juče je na bolničko lečenje primljeno trogodišnje dete u pratnji majke, u stabilnom kliničkom stanju, saopšteno je iz subotičke bolnice.
Zbog korone hospitalizovano ukupno 38 pacijenata, među njima i trogodišnje dete

Svi hospitalizovani pacijenti su za sada stabilnog kliničkog stanja, navode iz bolnice, dodajući da jedan pacijent starije životne dobi ima težu kliničku sliku i da se nalazi u jedinici intenzivnog lečenja, ali da je takođe klinički stabilan.

- Prosečna starost kovid pacijenata na bolničkom lečenju iznosi 51,8 godina. Najmlađi pacijent ima 22, a najstariji 87 godina - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica.

Zbog korone hospitalizovano ukupno 38 pacijenata, među njima i trogodišnje deteU protekla 24 sata, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 29 pacijenata sa simptomima koji odgovaraju kliničkoj slici kovid-19, od kojih je na bolničko lečenje primljeno 8 pacijenata. Juče je jedan pacijent otpušten iz bolnice kao oporavljen, na kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

Danas je u laboratoriju Zavoda za javno zdravlje Subotica poslato 16 uzoraka na PCR testiranje, a među zaposlenima u subotičkoj bolnici nema novih slučaja zaraze, dodaje se u izveštaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 16225

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.