Komentara: 1
Pregleda: 1654

Zejneli novi urednik "Subotičkih novina"

15.01.2010. u 22:13h
Izvor: RTV

U najtiražnijem lokalnom glasilu na severu Vojvodine, "Subotičkim novinama", došlo je do smene rukovodstva i za glavnog urednika postavljen je Zejnel Zejneli, doskorašnji dopisnik "Politike" iz ovog regiona.

Dosadašnji glavni urednik Ljubiša Stepanović je raspoređen na mesto komentatora.

Zejneli je iskusan novinar, diplomata i književnik. Bio je dugogodišnji šef dopisništva "Politike" iz Prištine, narodni poslanik u dva mandata, savetnik za štampu u Skoplju pri jugoslovenskoj ambasadi, član je Društva književnika Vojvodine a objavio je osam knjiga, uglavnom sa temama sa Kosmeta.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja iz oblasti novinarstva- godišnje nagrade "Politike" i Udruženja novinara Srbije.

On je u današnjoj izjavi za Tanjug naglasio da će dosadašnju koncepciju lista iz temelja menjati i da će u listu prioritet biti lokalne teme, pogotovo što je Subotica multietnička sredina u kojoj žive 24 nacije i etničke grupe koje zaslužuju da budu podjednako zastupljene.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1654
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.