Komentara: 0
Pregleda: 1114

Žene u tranziciji

16.04.2010. u 11:00h
Izvor: RTV Yueco
Žene u tranziciji

Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Vojvodine organizator je seminara koji se na temu "Žene u tranziciji" i nakon nje održava u Vili Majur na Kelebiji. Seminar je organizovan u saradnji sa Sekcijom žena UGS «Nezavisnost», uz podršku Fondacije Fridrih Ebert. Gosti su pored sekcije žena iz Srbije, sekcija žena iz Mađarske i Slovenije.

Od početka tranzicije, bez posla je ostalo najviše žena u starosnoj dobi između 40 i 50 godina. Takva situacija dovodi žene u veoma težak položaj jer ne ispunjavaju uslov za odlazak u penziju a teško mogu da nađu novo zaposlenje.

Cilj ovog seminara je da se razmene iskustva o pozitivnoj praksi u unapređenju položaja žena sa aktivistkinjama iz zemalja koje su donekle završile proces tranzicije. Ovo je prvi međunarodni seminar u organizaciji Sekcije žena iz Vojvodine.

Krediti Garancijsklog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine namenjeni ženama, omogućili su da Pokrajinska Vlada bude prepoznata po dobrim inovativnim merama u korist žena. Na seminaru će pored razmene iskustva biti posvečena pažnja promovisanju novih mogućnosti za poboljšanje položaja žena na tržištu rada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1114
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.