Komentara: 4
Pregleda: 2808

ZEP: Uspešno završena tribina o stanju Palićkog i Ludoškog jezera

19.01.2016. u 15:50h
Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Saopštenje Zelene ekološke partije prenosimo u celosti.
ZEP: Uspešno završena tribina o stanju Palićkog i Ludoškog jezera

U petak 15. januara održana je tribina na temu sadašnjeg i budućeg stanja Palićkog i Ludoškog jezera. Članovi radne grupe za sprovođenje akcionog plana za unapređenje ekološkog stanja jezera Palić i njegove okoline – diplomirani hidrolog Mišel Roman i dr Gabor Mesaroš, biolog i predsednik Udruženja građana „Protego“ – govorili su o ciljevima i mogućnostima sanacije Palićkog i Loduškog jezera, kao i o postignutom kvalitetu vode u jezerima i biomanipulaciji.

U reševanje problema jezera Palić po prvi put se uključuju i ribolovci, koji su u većem broju prisustvovali na tribini održanoj u prostorijama Mesne zajednice Palić.

Dogovoreni su ciljevi i rokovi za unapređenje ekološkog stanja Palićkog i Ludoškog jezera. Veliki doprinos, kroz brojna pitanja i predloge, dali su građani i ribolovci, koji su po prvi put imali priliku da učestvuju na nekoj tribini ovog tipa.

ZEP: Uspešno završena tribina o stanju Palićkog i Ludoškog jezera

Zelena ekološka partija će u narednom periodu pratiti sprovođenje svih aktivnosti u dogovorenim rokovima, o tome obaveštavati javnost i preduzimati potrebne mere. Ovoga puta nećemo dopustiti da sve ono što je rečeno ne bude i sprovedeno.

Tribina je organizovana na inicijativu Zelene ekološke partije – Zeleni, a u saradnji sa Udruženjem građana „Protego“, Ekološkim pokretom „Čista voda“ i Ribolovačkim savezom severne Bačke „Eco fish“.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2808
Povezane teme

zelena ekološka partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.