Komentara: 20
Pregleda: 6541

Žestok sukob među subotičkim radikalima

24.09.2012. u 18:30h
Izvor: SuMedija
Rukovodstvo subotičkog odbora Srpske radikalne stranke, među kojima su i jedine dve odbornice ove partije u Skupštini grada, napustili su stranku „zbog neslaganja sa rukovodstvom stranke i ponašanja čelnika Okružnog odbora Nikole Lalića“.
Žestok sukob među subotičkim radikalima

U toku vikenda, iz zakupljenih prostorija subotičkih radikala izbačen je kompletan stranački materijal i inventar, što je izazvalo revolt u okružnom i pokrajinskom odboru SRS.

- Ovo je vandalizam. Srpska radikalna stranka ima potpisan ugovor sa gradskim vlastima o korišćenju ovih prostorija i nije mi jasno zašto se toleriše da u njima borave osobe koje više nemaju veze sa našom strankom. Pored toga, ukradeni su nam i mandati, jer mi sada više nemamo odbornika u Skupštini grada Subotice – rekao je juče Saša Santovac, šef poslaničke grupe SRS u Skupštini AP Vojvodine, koji je juče, zbog raskola u stranci, došao u Suboticu.

Žestok sukob među subotičkim radikalima

On je dodao da je pregledom izbačenog materijala, stranačkog inventara i papira, utvrđeno da nedostaje i deo stranačke dokumentacije.

Pored pomenutih, Svetlane Stipanović i Aleksandre Bukvić, ostavke u stranci su podneli Mirijana Jovanović, Branko Cvetić i Zoran Vidaković. Oni tvrde da razlog za napuštanje nije ideološke prirode, te da oni i dalje podržavaju izvornu politiku SRS, već da je problem u pojedinim stranačkim kadrovima.

Žestok sukob među subotičkim radikalima

- Sve je kulminiralo fizičkim napadom predsednik Okružnog odbora SRS, Nikole Lalića, na pojedine članove rukovodstva gradskog obora, zbog čega je podneta i krivična prijava – istakla je Svetlana Stipanović, doskorašnja predsednica subotičkog odbora SRS.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6541
Povezane teme

srpska radikalna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.