Komentara: 0
Pregleda: 5895

Zgrada "Jadran" bez protivpožarnih insalacija

08.01.2010. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Zgrada "Jadran" bez protivpožarnih insalacija

Protivpožarna inspekcija odredila je rok od 60 dana Narodnom pozorištu da za scenu “Jadran” obezbedi odgovarajuću zaštitu od požara. Ako bi se ispunila upozorenja inspekcije koja najavljuje da će zabraniti igranje predstava na sceni Jadran, dva subotička pozorišta koja dele ovu zgradu ostala bi bez prostora za rad. Glumci Dečijeg pozorišta nastupaju kao gosti u školama i obdaništima u gradu, pošto zbog renoviranja već neko vreme nemaju svoju matičnu scenu.

Ukoliko se upozorenja inspekcije budu obistinila, dve kulturne istitucije grada bile bi na velikom gubitku. Probem neodgovarajuće zaštite od požara nije samo probem ove dve kulturne institucije nego i nekoliko sportskih, koji sa njima dele ovu zgradu bivšeg sokolskog doma. Hidrant, odnosno nepostojanje infrastrukture za protivpožarnu zaštitu bio je i prvi problem koje je zatekao novu v.d. direktorku Dečijeg pozorišta kada je stupila na ovu funkciju.

Problem protivpožarne zaštite je dvojak: nedovoljan dotok sa magistralnog voda i nedovoljan pritisak vode u samom prostoru pozorišta. Kako bi se rešio ovaj problem pred kraj godine potpisan je sporazum o namerama da se do 15. marta izvrši zamena glavnog dovoda vode. Sporazum je potisan između grada, Direkcije za izgradnju grada, Narodnog pozorišta i JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Vrednost ove investicije je 1,5 miliona dinara. Pošto je grad na privremenom finansiranju, ostaje da se odlukom na gradskom veću i odlukom gradonačelnika odvoje sredstva iz budžeta grada i iz bužeta Direkcije za izgradnju, kako bi se isfinansirali ovi radovi. Na osnovu Sporazuma o namerama prolongiraće se donošenje odluke inspekcije da zatvori scenu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5895
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.