Komentara: 34
Pregleda: 5473

Zgrada Narodnog pozorišta čeka upotrebnu dozvolu

11.07.2024. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Iako su krajem aprila privedeni kraju radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji Narodnog pozorišta, zgrada još uvek nije otvorila svoja vrata jer čeka upotrebnu dozvolu.
Zgrada Narodnog pozorišta čeka upotrebnu dozvolu

Kako je juče objasnio gradonačelnik Stevan Bakić, čeka se dozvola protivpožarne zaštite.

- To se dešava zbog toga što je u početnim fazama rekonstrukcije neko odstupio od projekta i umesto gipsanih ploča u potkrovnom delu postavio presovanu piljevinu. Ministarstvo unutrašnjih poslova ne želi u takvoj situaciji da potpiše upotrebnu dozvolu i tako treba da bude – pojašnjava Bakić. – Te nedostatke otklanjamo i nadamo se da ćemo uskoro dobiti dozvolu. Ali ne samo to. Tokom ove četiri godine otklonili smo mnoge nedostatke, nismo mogli da pronađemo dogumentaciju za te prve faze, nervni slom sam doživeo dok smo sve to papirološki doveli u red.

Zgrada Narodnog pozorišta čeka upotrebnu dozvoluPodsetimo, uprkos velikom protivljenju javnosti i peticiji koju je potpisalo 5.000 građana staro zdanje najstarijeg teatra u našoj zemlji srušeno je 2007. godine, za mandata gradonačelnika Geze Kučere, koga su, uz vladajući SVM podržali demokrate, odbornici LSV i grupa građana.

Projekat se vrlo brzo pokazao megalomanski i godinama su se preko njega lomila politička koplja, te je  do 2014. godine pozorište umesto ponosa postalo ruglo u centru grada. Tada su radovi nastavljeni i leta 2015. svečano su otkriveni obnovljeni nadaleko prepoznatljivi korintski stubovi. Od tada su radovi bili u kontinuitetu, doduše usporeni zbog pandemije i birokratskih procedura, ali su ovog proleća finiširani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 dana i 12 časova
Komentara: 34
Pregleda: 5473

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.