Komentara: 0
Pregleda: 2267

Zimovanja rasprodata, već rezervišu letovanja

30.01.2009. u 14:05h
<p>Iako stručnjaci i političari tvrde da je &scaron;tednja neophodna i da svetska kriza donosi besparicu, većina Subotičana nije se odrekla putovanja za vreme odmora. Skoro svi zimski aranžmani i pored manjka snega u januaru su rasprodati, a u &bdquo;Eco travelu" kažu da za poslednjih deset godina nisu imali slučaj da u januaru u isto vreme građani rezervi&scaron;u i letovanje!</p>

- Još u novembru smo počeli sa rezervacijama za zimovanja i trenutno još ima pokoje mesto na Jahorini i Kopaoniku, dok je Zlatibor rasprodat. Aranžmani su na odloženo plaćanje čekovima, karticom ili kreditima banaka. Interesantno je da su naše mušterije pripadnici svih generacija, od porodica s decom, mladih koji uglavnom iznajmljuju kuće i apartmane bez organizovane ishrane, do najstarijih koji se najčešće odlučuju za Zlatibor ili Divčibare - kaže Danica Vučinić, vlasnica „Eco travela".

Ona ističe da za sada ekonomska kriza ne pogađa njihove klijente i turističke radnike i da je „mnogo teže bilo prodati aranžman 1992. ili 1999. godine".
- Zanimljivo je da smo u januaru rasprodali skoro sve promotivne ture za letovanja koja počinju u aprilu i traju do juna. Uslovi plaćanja su izvanredni i mesečne rate do 12 meseci građani bez teškoća uspevaju da otplate. Recimo, imamo u ponudi Grčku 20 noćenja sa prevozom za 108 evra - kaže Danica Vučinić.
Ista situacija je u skoro svim turističkim agencijama, a mnogi građani sami su potražili smeštaj i organizovali zimovanje.

- Ove godine ću prvi put na zimovanje u privatnom aranžmanu sa prijateljima. Oni su i ranije išli na Jahorinu, a sada smo iznajmili kuću za nas dvanaestoro. Planiram da potrošim oko 300 evra i mislim da to nije puno za sedmodnevni boravak jer znam da me očekuje sjajan provod - kaže Draško Samardžić.
Subotičanin Toni Bedalov je već bio na zimovanju u Bugarskoj i kaže da je prezadovoljan aranžmanom.

- Osmodnevni aranžman u Banskom preko agencije „Euro travel" platio sam 260 evra. Bio sam smešten u hotelu sa četiri zvezdice i pored doručka i večere mogao sam da koristim saunu i bazen. Najvažnije od svega su mi bile staze za skijanje koje su vrhunske - kaže Bedalov.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2267
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.