Komentara: 9
Pregleda: 3375

Zimska služba na terenu zbog ledene kiše

27.12.2021. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Ledena kiša izvela je kamione Zimske službe na teren dve noći zaredom, kojima su soljene sve saobraćajnice, trotoari, biciklističke staze i trgovi da ne bi došlo do stvaranja poledice.
Zimska služba na terenu zbog ledene kiše

Kako objašnjava Miloš Ljubisavljević, odgovorni izvođač radova, prva akcija Zimske službe počela je u subotu u 23 časa, kada su na teren izašli kamioni kojima su soljene sve saobraćajnice, dok su u nedelju, tri sata iza ponoći, uz kamione na teren izašle i male mašine kako bi se so posula na trotoare, biciklističke staze i trgove koji su obuhvaćeni Planom i programom rada Zimske službe.

- Preksinoć je utrošeno oko 80 tona soli, a sinoć oko 95 tona, odnosno malo više jer smo radili i trotoare, biciklističke staze i trgove, a to je i razlog zašto su izašle male mašine. Kada je u pitanju posipanje rizle u kombinaciji sa soli, to se radi isključivo na spoljašnjim pravcima, kao što je put za Tavankut, Bikovo, Čantavir, spoljni pravci na Paliću, dok se u gradu koristi isključivo so, da ne bi došlo do zagušenja kanalizacije - objašnjava Ljubisavljević.

Zimska služba na terenu zbog ledene kišePo njegovim rečima, najveći problem nije što poslednja dva dana temperatura ne izlazi iz minusa, već što kiša neprestano pada, pa se posuta so brzo ispira sa saobraćajnica. Zbog toga je Zimska služba u prvom stepenu pripravnosti i, u slučaju stvaranja poledice, spremna je odmah da interveniše.

- Najkritičnije bude na spoljnim pravcima, zato što je hladnije i vetar dodatno stvara probleme i veće su mogućnosti da se stvori poledica. Uglavnom Tavankutski put bude najkritičniji uvek, ali ni grad ne treba izostaviti. Jutros smo oko šest časova završili mobilnost akcije i vratili se u prvi stepen pripravnosti. Trenutno smo u dežurstvu, pratimo vremensku prognozu i u skladu sa nalogom nadzornog organa videćemo šta treba da se radi i kako da delujemo - poručuje Ljubisavljević.

Zimska služba na terenu zbog ledene kiše

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3375
Povezane teme

zimska služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.