Komentara: 11
Pregleda: 2124

Zimska služba spremna za sezonu održavanja puteva

26.11.2021. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Zimska služba, koja tokom hladnih meseci održava saobraćajnice na teritoriji grada Subotice, do sada nije imala intervencije na terenu, ali obavlja redovno dežurstvo, te će, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, preći u režim pripravnosti.
Zimska služba spremna za sezonu održavanja puteva
Foto: Arhiva

Prema planu održavanja puteva u zimskom periodu, saobraćajnice na teritoriji grada Subotice se dele na tri grupe. Prvu čine državni putevi, odnosno Horgoški, Segedinski, Senćanski, Beogradski, Karađorđev i Somborski put, Franje Kluza, Crveno selo i Put Edvarda Kardelja, koji su u nadležnosti JP "Putevi Srbije". Drugoj grupi pripadaju saobraćajnice u zaštićenom delu Parka prirode Palić koje održava JP "Palić-Ludaš", a treću čine gradske i prigradske saobraćajnice za koje je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje sprovelo postupak javne nabavke.

Tako je posao održavanja oko 250 kilometara gradskih i prigradskih saobraćajnica, 100.000 kvadrata pešačkih i 57.000 kvadrata biciklističkih staza, ove godine, kao i prethodnih, pripao firmi "Ekstra auto transport" iz Vrbasa. Po rečima Milana Marjanova, rukovodioca Službe za upravljanje putevima, uprkos tome što do sada nije bilo nikakvih intervencija na terenu, Zimska služba dežura i spremno dočekuje prvo delovanje u sezoni.

- Zimska služba trenutno obavlja dežurstvo, a u slučaju najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, ona će se staviti u režim pripravnosti. Potom će pratiti vremenske uslove i u skladu sa njima će se odvijati i delovanje Zimske službe - kazao je Marjanov.

Zimska služba spremna za sezonu održavanja putevaPrema Zakonu o putevima, Zimska služba je u pripravnosti od 1. novembra tekuće, pa do 1. aprila naredne godine, a za njeno delovanje je ove godine iz gradskog budžeta opredeljeno 77 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2124
Povezane teme

zimska služba

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.