Komentara: 17
Pregleda: 3690

Zoo vrt u prošloj godini zabeležio 130.000 poseta

07.01.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Zoo vrt u prošloj godini zabeležio 130.000 poseta

Iako na prvi pogled brojka od 130.000 posetilaca u toku godine zvuči impozantno, iz Zoološkog vrta na Paliću kažu da ona još uvek nije na nivou od pre pandemije, kada je kroz kapiju znalo da prođe i do 170.000 ljudi. Ipak, kažu da su zadovoljni postignutim, imajući u vidu sve probleme koje je virus kovid-19 doneo sa sobom.

- Možemo reći da se situacija popravlja, ali da još uvek nismo blizu rezultata iz 2019. godine. Teško je porediti 2020. godinu, zbog svih organičenja koja su postojala, uopšte za putovanja, a pogotovo za ono što smo mi najviše osećali, a nažalost osećamo i ove godine, a to je nedostatak agencijskih poseta. To su, pre svega, ekskurzije, ali i druga grupna putovanja, jer je Zoo vrt Palić na mapi svih srednjih škola u Srbiji za đačke izlete. Pošto je to bilo skoro ukinuto, u nekim opštinama su postojali stroži propisi, pa je bilo zabranjeno da prave izlete, i to nam se nažalost nije vratilo uopšte i nadamo se kada pandemija prođe i prestanu ograničenja, da će se i te posete vratiti - objašnjava Sonja Mandić, v. d. direktorka Zoološkog vrta na Paliću,

Zoo vrt u prošloj godini zabeležio 130.000 poseta

Međutim, kako dodaje naša sagovornica, pandemija je imala i poneke pozitivne uticaje na poslovanje, poput povratka domaćih turista.

- Čini se da su se Subotičani i posetioci iz regiona vratili u Zoo vrt. Možda upravo zbog toga što su im bila nedostupna putovanja u inostranstvo. Takođe, imajući u vidu ograničenja u vezi sa pandemijom, na neki način su nam pomogla u tom smislu da naša ustanova ceo svoj program zasniva na otvorenom prostoru. Čak i u periodu kada nisu radile neke druge ustanove, kao pozorišta i bioskopi, ili su radile sa nekim većim ograničenjima, kod nas je jedina razlika bila da su za posetioce bili zaključani Eko centar i Velika papagajnica, dok je preostalih više od 90 odsto sadržaja bilo dostupno i posetioci koji nisu želeli da idu u zatvorene prostore su dolazili u Zoo vrt - ističe Mandić.

Zoo vrt u prošloj godini zabeležio 130.000 poseta

Zoološki vrt na Paliću jedna je od retkih ustanova koja radi svih 365 dana u godini, a samo u prva tri dana 2022. godine posetilo ga je 1.300 ljudi.

- I za predstojeće božićne praznike ćemo raditi redovno, odnosno svaki dan od 9 do 15 časova, te svako ko bude želeo da slobodno vreme iskoristi za šetnju po Paliću, može da poseti i Zoo vrt - poručuje Mandić.

Zoo vrt u prošloj godini zabeležio 130.000 poseta

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3690
Povezane teme

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

sonja mandić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.