Komentara: 0
Pregleda: 2374

Zvanično 13. u ukupnom rejtingu sajtova iz Srbije

15.07.2007. u 16:09h
<p>Portal SUBOTICA.com trinesti (13.) je na listi najposećenijih srpskih sajtova, pokazuje trenutni rejting na rang listi kompanije Alexa (http://www.alexa.com), koja se bavi informacijama o Internetu. Ovaj rezultat se dobija kada se sa spiska 100 najposećenijih sajtova u Srbiji isključe međunarodni sajtovi poput google.com, myspace.com ili msn.com</p>

Kada se oni uzmu u obzir, Portal SUBOTICA.com zauzima 33. mesto, a posećeniji od njega su Internet pretraživači, sajtovi nekih nacionalnih medija ili foruma kao i sajtovi državnih institucija.

Prema Alexa rang listi, Portal SUBOTICA.com se nalazi na korak od ulaska u krug 10.000 najposećenijih sajtova u svetu. Trenutna pozicija u svetu je 13.222
alexa.com/site/ds/top_sit … s_mode=country⟨=none

* Alexa
Odavno postoje pitanja:
- ko je najveći na internetu Google, Yahoo ili Microsoft?
- ko je je "veći" B92 ili Blic ili Glas javnosti?
- ko ima više posetilaca krstarica ili serbiancafe?
- da li im se broj poseta povećava ili opada?
- šta posetioci posećuju na određenim sajtovima?

Kada bi svi veb sajtovi standardizovali svoje servise za merenje i javno ih prikazali odgovori bi bili krajnje laki.

Međutim, ne koriste svi isti software za merenje, rezultati različitih servisa uglavnom nisu isti zbog razlika u načinu na koji prikupljaju podatke, dostupnosti i kapaciteta servera.

Takođe brojne poslovne tajne ili mane vebmasteri sakrivaju time što ne prikazuju svoje statistike ali ipak postoji jedinstven i nezavisan monitoring posećenosti svih sajtova na svetu. Ovaj monitoring vrši Alexa.com - najveći i najpoznatiji servis na svetu za rangiranje.

Postavljeno pre 17 godina i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2374
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.