Komentara: 5
Pregleda: 5372

Zvezde dolaze na Jazzik

18.10.2016. u 17:06h
Izvor: Subotica.com
Internacionalni džez festival "Jazzik", sedmi po redu, održaće se 27. i 28. oktobra na sceni Dečijeg pozorišta i u Velikoj većnici Gradske kuće. Na festivalu će nastupiti poznate zvezde kao što su “Yellow Jackets”, Maks Kočetov kvartet, Nikoleta Seke. 
Zvezde dolaze na Jazzik

Velika novina ovogodišnjeg festivala je promena lokacije.

- Ovo godine nećemo moći da budemo u Jadranu jer smo želeli da dovedemo zvezde „Yelow Jackets“, koje smo mogli da dobijemo samo tog datuma, a tada je Jadran već zauzet – obajsnila je Sanja Bunford.

Po rečima umetničkog direktora Gabora Bunforda, organizatori su se trudili da muzika bude dostupna i onima koji su ljubitelji džeza, ali i onima koji nisu ali mogu da postanu.

- Kao i svake godine, prvo veče dajemo šansu najmlađim učesnicima, učenicima Muzičke škole u Subotici i Vršca koji pohađaju džez odsek. Posle njih tu je mlada pevačica Zaboš Regina iz Subotice sa bendom, potom Maks Kočetov kvartet, koji će svirati i autorsku muziku i neke džez standarde – najavio je Gabor Bunford. - Naredno veče u Velikoj večnici otvoriće Nikoleta Seke, džez pevačica iz Budimpešte, pobednica prestižnog džez takmičenja u Montrealu, koja će sa sobom dovesti i vrhunske muzičare. Ona će napraviti pravu uvertiru za nastup zvezde večeri „Yellow Jackets“, savremeni džez sastav koji slavi 35 godina rada sa dve Gremi nagrade.

Zvezde dolaze na Jazzik

Pored glavnog programa u Muzičkoj školi biće održane i džez radionice koje će držati vrsni muzičari. Neće izostati ni izložba Foto Jazzik, autora Zdenka Štrickog.

Komplet karata za dva dana košta 1.000 dinara, a pojedinačne ulaznice za prvi dan koštaju 350 dinara, a za drugi 650 dinara i mogu se kupiti u Američkom kutku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5372
Povezane teme

Jazzik

Jazzik Festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.