Komentara: 56
Pregleda: 9176
Video
Foto

Besplatno zemljište za najveću stranu investiciju

27.08.2019. u 10:45h > 15:32
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada na današnjoj, četvrtoj vanrednoj sednici doneli su odluku da se nemačkoj kompaniji „Boyssen Abgassysteme“ dodeli građevinsko zemljište bez naknade. Za ovu odluku glasalo je 48 odbornika, a samo jedan je bio protiv.
Besplatno zemljište za najveću stranu investiciju

Brend nemačke kompanije "Bojsen Abagssisteme" (Boysen Abgassysteme) spada u svetske lidere u oblasti proizvodnje izduvnih sistema za automobilsku industriju. Ustupljeno građevinsko zemljište u javnoj svojini, površine od više od deset hektara, nalazi se u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“. Više detalja oko ulaska nemačkog brenda u Suboticu pročitajte u povezanim vestima.

Kompanija "Bojsen" u narednih 5 godina treba da uloži 65 miliona u svoj proizvodni pogon u Privrednoj zoni "Mali Bajmok" i zaposli oko 500 radnika..

Nakon kraće rasprave i završne reči gradonačelnika, prisutni odbornici su praktično jednoglasno podržali Odluku. Podršku je dalo ukupno 48 odbornika, dok je samo jedan (Ištvan Haško) bio protiv. Svoj stav da će podržati ovu Odluku nije menjala ni opozicija, ne računajuću odbornike Demokratske stranke koji već duže vreme bojkotuje rad lokalne skupštine.

Besplatno zemljište za najveću stranu investiciju

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana ovo je najveća strana investicija u Subotici, vredna skoro 60 miliona evra.

- Kompanija "Bojsen" ima svoje proizvodne pogone na svim kontinentima a u Subotici će otvoriti 500 novih radnih mesta i izgraditi 40 hiljada kvadratnih metara proizvodnih prostora - najavio je gradonačelnik. - Dolaskom ove kompanije neće se samo podići produktivnost Subotice, nego i okolnih mesta, jer će se privreda cele regije nasloniti na ovu veliku kopmaniju koja proizvodi auspuhe za velike automobilske kuće.

Dodelu besplatnog zemljišta velikoj nemačkoj kompaniji podržala je i opozicija, ali uz kritike da pored privlačenja stranih investicija treba da se radi i na podršci domaćoj privredi.

Besplatno zemljište za najveću stranu investiciju

- Trebali bi da idemu u pravcu da se u Subotici zapošljavaju radnici sa visokom i višom stručnom spremom, a ne samo manuelna radna snaga, koja će raditi za 300-400 evra - smatra Jene Maglai, lider odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu. - Jedna domaća firma sa sedištem u Subotici plaća veći porez na dobit od kompletne "zone", jer preduzeća koja tamo posluju svoj dobit prebacuju na matična preduzeća u državama iz kojih su došle.

Snimak sednice

Izvor: Subotica.com
4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice 4. Vanredna sednica Skupšine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 9176

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

bogdan laban

sednica skupštine grada

vanredna sednica

boysen abgassysteme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.