Komentara: 5
Pregleda: 1646

Festival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokaciji

25.06.2022. u 21:00h
Izvor: Subotica.com
Jubilarni, 20. "Summer3P" festival biće održan od 22. do 24. jula na kompleksu nekadašnje kasarne "Petar Drapšin" (druga kasarna).
Festival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokaciji

Veliki jubilej biće proslavljen uz jedinstvene izvođače savremene elektro scene, a radioničarski program obuhvatiće sve one teme kojima se "Summer3P" bavio dve decenije, sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu.

- Svoj nastup potvrdila je Nakadia, dama sa Tajlanda koja poslednjih 20 godina nastupa na svim stranama sveta. Pored nje, publika će moći da uživa u nastupu OC&Verde iz Velike Britanije, svoju muziku će predstaviti i Khainz iz Švajcarske, Marko Felinger iz Hrvatske, a iz Londona stiže Siniša Tamamović, koji je svojevremeno nastupao i na "Trenchtown" festivalu. Domaću podršku pružiće izvođači koji su tokom dve decenije nastupali na "Summer3p" festivalu i svojom muzikom uticali na razvoj elektro scene u Subotici i regionu - najavljuju organizatori.

Festival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokacijiFestival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokacijiPubliku tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 24. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji i bogatiji nego predhodnih godina.

- Svi dnevni programi su besplatni, a za Porodični dan ulaznice se ne naplaćuju, jer smatramo da je u redu da ne budemo orjentisani isključivo ka profitu, već da pokažemo i dokažemo da entuzijazam i energija grupice ljudi može doneti 20 godina postojanja u skladu sa nazivom našeg udruženja “AŠC”, Anti Šund Corporation, education 4 the nation - kažu organizatori.

Festival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokacijiFestival "Summer3P" od 22. do 24. jula na novoj lokacijiSummer3P sa ponosom nosi EFFE etiketu (Europe for Festivals – Festivals for Europe) i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Europian Festival Awards je 2009. godine u Londonu uvrstio fotografiju sa Summer3P festivala među 10 najboljih festivalskih fotografija u konkurenciji od 35.000 a od 2010. godine, Summer3P uvršten je u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije, 2015. godine dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma, a o uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian, uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1646
Povezane teme

summer3p

program summer3p

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.