Komentara: 72
Pregleda: 12998

Grad tvrdi da su svima podeljeni socijalni paketi, građani se javljaju da ih i dalje čekaju

08.05.2020. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Gradski štab za vanredne situacije saopštio je danas da je završena podela socijalnih paketa za blizu 15.000 penzionera koji imaju primanja niža od 30.000 dinara. Našoj redakciji se i dalje javljaju sugrađani koji čekaju svoje pakete.
Grad tvrdi da su svima podeljeni socijalni paketi, građani se javljaju da ih i dalje čekaju

U okviru mera podrške penzionerima koji primaju penzije manje od 30.000 dinara, Grad Subotica je prvo za oko 10.000 sugrađana izdvojio 6 miliona dinara, a kroz donacije građana i privrednika, i još 1,5 milion dinara iz budžeta grada, u fond za socijalne pakete dodato je još 3,9 miliona dinara.

Gradski štab za vanredne situacije 26. marta saopštio je da je doneta odluka da se obezbede sredstva za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda (ulje, brašno, so, testo, mesne konzerve) i sredstva za dezinfekciju. Dve sedmice kasnije, 9. aprila, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, najavio je da tih dana počinje podela paketa.

- Očekujemo da ćemo u narednih nedelju do dve dana dostaviti preko 10.000 paketa na kućne adrese naših penzionera koji ne mogu da izlaze iz svojih domova i koji imaju skromne penzije - rekao je tada Laban.

U današnjem obraćanju prvi čovek grada je poručio da je podela završena, odnosno da su građani sa nižim primanjima, njih oko 15.000, dobili pakete.

Grad tvrdi da su svima podeljeni socijalni paketi, građani se javljaju da ih i dalje čekaju

- Okončali smo podelu paketa i snabdeli blizu 15.000  naših najstarijih sugrađana odnosno penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara. Paketi  su podeljeni preko volontera po mesnim zajednicama, na kućne adrese našim penzionerima. - rekao je Laban, dodavši da je sa još oko 2.000 paketa Grad pomogao najsiromašnije porodice.

GRAĐANI SE I DALJE INTERESUJU KADA ĆE DOBITI PAKETE

Tokom prethodnih nekoliko nedelja pokušavali smo u Gradskoj kući zvanično da saznamo kako teče raspodela paketa, međutim nikada nismo dobili odgovor. Svo to vreme, pa i tokom ove nedelje, i danas, javljali su nam se brojni građani koji tvrde da nisu dobili pakete, da koga god pozovu ne mogu da dobiju odgovor šta se dešava i da li će dobiti paket koji im sleduje.

- Ne znam kome da se obratim, čekam paket, imam 22 hiljade penziju, zvala sam moju mesnu zajedincu (Prozivka), niko se ne javlja. Da li ja treba da odem negde? kome da se javim? - obratila nam se jutros sugrađanka uz komentar da još neke njene poznanice takođe nisu dobile paket.

Među pitanjima za Gradski štab za vanredne situacije bila su pitanja koja je sadržina paketa, koja je vrednost namirnica i hemije, kao i kome da se građani obrate za preuzimanje. Nažalost ni na ta pitanja nikada nismo dobili odgovor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 72
Pregleda: 12998

Povezane vesti

Povezane teme

socijalna pomoć

bogdan laban

gradski štab za vandredne situacije Subotica

pomoć starijim osobama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.