Komentara: 14
Pregleda: 1858

Klizališna sezona se završava u nedelju

24.02.2023. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Sezona klizanja i bavljenja sportovima na ledu na Gradskom klizalištu završava se u nedelju. Dolaskom toplijeg vremena uslovi za održavanje ledene ploče na otvorenom sve su teži pa se narednih dana, posle nešto više od 80 dana, mašine gase.
Klizališna sezona se završava u nedelju

Preduzeće "Stadion", koje upravlja objektom Stadiona malih sportova, ujedno i Gradsko klizalište, saopštilo je da je nedelju, 26. februarа, poslednji dan u sezoni 2022/23 kada će građani-rekreativci moći da koriste ledenu ploču.

Tokom vikenda na led će se moći, u subotu od 14 do 16 časova, odnosno od 18 do 20 časova i u nedelju od 10 do 12 časova, popodne od 14 do 16 časova.

Klizališna sezona se završava u nedeljuPodsetimo, sezona leda na Gradskom klizalištu otvorena je 7. decembra i u proseku traje do tri meseca, dok će ove biti tek 81 dan. Tokom ovog perioda organizovano je nekoliko tradicionalnih sportskih manifestacija na ledu, među kojima su i dodela novogodišnja paketića (druženje sa Deda Mrazom), sportski program "Super zima" za školarce tokom raspusta.

Ove godine pored Gradskog klizališta na još 5 lokacija u Subotici i prigradskim naseljima (Bajmok, Čantavir, Novi Žednik i Palić) Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje podiglo je montažna klizališta, a koja su privukla pažnju brojnih sugrađana. Ona su nešto ranije demontirana.

Klizališna sezona se završava u nedeljuLetos je grupa građana, odnosno roditelja čija se deca bave sportovima na ledu, u centru grada organizovala potpisivanje peticije u kojoj je od gradskih vlasti traženo da se obezbede sredstva i konačno pristupi rešavanju problema kratke zimske sezone za bavljenje sportom na ledu, ali i rekreativnog klizanja. Peticiju je za nekoliko časova potpisalo oko 2.500 građana.

- Decu vodimo po različitim mestima u drugoj državi, gde god treneri nađu slobodan termin. Verujte da smo očajni. Uslovi koje ovde imaju više nisu adekvatni za jedno moderno vreme. Prilagođavaju se vremenskim prilikama, tako da zavise od toga da li je napolju kiša, vetar ili pak sunce pa se led topi – rekao je letos Uroš Milovanović, jedan od inicijatora peticije. - Neki su pogrešno shvatili da mi želimo da se postojeće klizalište zatvori. To nije tako. Mi prevashodno želimo da se izgradi jedna mala ledena dvorana, koja ne mora da bude ogromna i ima tribine, već samo jednu ledenu ploču i svlačionice za igrače. To u današnje vreme nije velika investicija, a ako nije moguće da se ostvari, onda da se eventualno uradi pokrivanje klizališta i ulaganje u dotrajalu opremu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 1858

Povezane vesti

Povezane teme

klizanje

jkp stadion subotica

klizališna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.