Komentara: 26
Pregleda: 5021

Klizanje: Leona Rogić seniorski šampion Srbije

12.12.2020. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Klizačica Spartaka Leona Rogić (18) osvojila je Prvenstvo Srbije u seniorskoj konkurenciji za 2020. godinu, na takmičenju održanom u Hali "Pionir" od 10 do 11. decembra. Subotica je dobila šampiona na ledu u gradu koji ove zime još uvek nema led.
Klizanje: Leona Rogić seniorski šampion Srbije

Osvajanjem seniorske titule klizačica subotičkog "Spartaka", pod stručnim vođstvom trenera Milice Stanković, zaokružila je 10 godina bavljenja umetničkim klizanjem jer je od 2010. do 2020. godine osvojila sve naslove državnih prvaka, od mlađih kategorija do seniorske.

Leona Rogić, koja je tek pre dva meseca postala punoletna, pored priznanja na takmičenjima iz klizanja na domaćoj i međunarodnoj sceni, nosilac je i brojnih sportskih priznanja koja se daju za ostvarene rezultate, a koja su stigla, između ostalih, iz Subotice, grada sportova.

Leona trenira u Beogradu jer se u Subotici duži niz godina čeka poboljšanje situacije u vezi sa klizalištem, koje je godišnje pod ledom tek nekoliko meseci, što je apsolutno nedovoljno za bilo kakvo ozbiljnije treniranje, a o organizaciji takmičenja da se ne priča. Istu muku muče i hokejaši Spartaka, koji su prinuđeni da se takmiče, pa i treniraju na terenima u Novom Sadu, Beogradu, Sedegedinu i drugim mestima u Mađarskoj.

Kako saznajemo pre nekoliko dana počelo je postavljanje ledene ploče na Stadion malih sportova, a podloga se očekuje da bude spremna sredinom naredne sedmice, kada se može očekivati da će hokejaši i klizači moći da počnu treniranje na svom terenu, dok zbog epidemioloških mera za sada je još uvek neizvesno kada će biti dozvoljeno i rekreativcima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 5021
Povezane teme

klizanje

klizački klub spartak

leona rogić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.