Komentara: 0
Pregleda: 536

Magična pošta stiže i subotičkim mališanima

17.07.2024. u 08:03h
Izvor: Subotica.com
Topla i plemenita ideja Marije Topalović i još šest devojaka da osnuju "Magičnu poštu Srbije" obradovala je više od 450 dece sa smetnjama u razvoju širom naše zemlje. Paketi i poklončići, upakovani sa puno ljubavi, stižu i na adrese subotičkih mališana.
Magična pošta stiže i subotičkim mališanima

Jedan takav obradovao je i Dunju, koja 12 godina živi sa cerebralnom paralizom.

- Ne mogu vam opisati tu radost kada je poštar zazvonio na vrata i doneo paket za Dunju. Sav u ljubičastoj boji koju ona obožava. Sve je bilo pojedinačno upakovano, sa mašnicom. Bukvalno sam se rasplakala kad sam videla koliko se iznenadila i obradovala – priča nam Dunjina mama Sanja Mihajlović, osnivač udruženja „Pruži mi ruku“ koje okuplja roditelje dece sa smetnjama u razvoju.

Magična pošta stiže i subotičkim mališanima

Magična pošta stiže i subotičkim mališanima

Sve počinje od toga da roditelji putem instagrama prijavljuju decu sa smetnjama u razvoju i upitniku popune šta dete voli, koju veličinu nosu, koliko ima godina, ima li braće i sestara... Onda se to dece „spaja“ sa donatorima, porodicama i firmama, koje šalju paket iznenađenja.

- Mi ne znamo ni kada će stići paket, ni šta će biti u njemu. Zato je radost još veća a mi roditelji smo neizmerno zahvalni na pažnji i pomoći, šta god da bude u tom paketu. Poklon je dobio i Dušan, jer se i to navede u upitniku. Ne znam kako da objasnim, ali sama činjenica da se neko setio naše dece, potrudio da ih obraduje za nas je jako važna i zaista smo dirnuti gestom – dodaje Sanja.

Magična pošta stiže i subotičkim mališanimaDunjina reakcija podstakla je porodične prijatelje, naše sugrađane, da se uključe i obraduju neko dete u drugim krajevima naše zemlje. To možete učiniti i vi.  Jer, dečji osmeh nema cenu!
 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 21 minut
Komentara: 0
Pregleda: 536

Povezana vest

Povezane teme

isključenja struje

elektrovojvodina subotica

isključenja struje u Subotici

elektrodistribucija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.