Komentara: 7
Pregleda: 2383
Foto

Majšanski most će biti završen do kraja avgusta, nije poznato da li će biti sa pešačkom i biciklističkom stazom

23.07.2024. u 08:51h
Izvor: Subotica.com  / RTV Pannon
Najnoviji rok za završetak radova je kraj avgusta, nismo uspeli da dođemo do pouzdane informacije o tome da li će uz nadvožnjak biti izgrađene biciklistička i pešačka staza. Izvesno je da se od kružnog toka odustalo, a potvrđeno je da će javna česma biti vraćena.
Majšanski most će biti završen do kraja avgusta, nije poznato da li će biti sa pešačkom i biciklističkom stazom

Pred početak rušenja Majšanskog mosta (22. decembar), koji je nešto ranije od strane stručnjaka ocenjen kao nebezbedan za sabraćaj, na kojem je formalno zabranjen teretni saobraćaj a svakodnevno su viđani kamioni tegljači ali i autobusi gradskog transportnog preduzeća, rok za završetak radova je bio 30. maj - najavljeno je tada iz Gradske kuće.

Građani koji su svakodnevno koristili ovu važnu saobraćajnicu koja povezuje južnu i severnu stranu grada, a mnogima skraćuje put, nisu bili baš srećni zbog ovog građevinskog poduhvata i "dugih radova" ali projekat najvišeg državnog prioriteta, rekonstrukcija železničke infrastrukture, morao je da zahvati i ovaj nadvožnjak.

Majšanski most će biti završen do kraja avgusta, nije poznato da li će biti sa pešačkom i biciklističkom stazom

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija koju je preneo RTV Panon, pozivajući se na izvor iz Gradske kuće, današnje zamenice gradonačelnika Čile Goli, koja poručuje da će ova saobraćajnica biti gotova za nešto više od mesec dana, tačnije do 30. avgusta.

Iako javnost nije bila u prilici da vidi idejno rešenje ovog železničko-drumskog čvora, malo je reći da su mnogi iznenađeni u ovoj fazi kako to danas izgleda, a još je manje poznato sada kako će izgledati finalno.

Ovu lokaciju smo obišli pre nekoliko dana, izuzetno je teško bilo doći do informacije iz prve ruke, ili naći nekoga ko bi komentarisao dalji tok rekonstrukcije, rokove ali i pitanja koje opravdano muče građane - da li će na ovom mostu biit biciklističke i pešačke staze s obzirom da su pored motornih vozila nadvožnjak učestalo koristile ove druge dve kategorije. Gledajući fotografije mogu se doneti razni zaključci, a ipak najvrednija "reč stručnjaka" ili "odgovornih" je opet izostala, tj. nije dostupna.

- Rok je 30. avgust, ne bi trebalo da bude kašnjenja, datum otvaranje određuje Ministarstvo građevine i saobraćaja - rekla je za RTV Panon zamenica gradonačelnika.

Majšanski most će biti završen do kraja avgusta, nije poznato da li će biti sa pešačkom i biciklističkom stazomU odnosu na ranije planove i najave odustalo se od kružnog toka na strani Željezničkog naselja, što se može videti i u priloženim fotografijama.

Građani su se pitali i da li će biti vraćena javna česma koja je bila značajna za stanovnike pre svega ovog ali i okolnih naselja koji su se tamo snabdevali pijaćom vodom. Tu informciju smo proverili još prošle nedelje, a odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" je bio da će česma biti vraćena.

Izvor: Subotica.com / RTV Pannon
Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta Rekonstrukcija Majšanskog mosta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 24 minuta
Komentara: 7
Pregleda: 2383

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.