Komentara: 16
Pregleda: 7507

"Naša radost" se priprema za prijem mališana 11. maja

02.05.2020. u 13:35h
Izvor: subotica.rs
Kako bi se što bolje pripremila za početak rada koji je najavljen za 11. maj, lokalna samouprava je donirala Predškolskoj ustanovi "Naša radost" zaštitnu opremu, sredstva i pribor za čišćenje i dezinfekciju.
"Naša radost" se priprema za prijem mališana 11. maja

Dezinfekciona sredstava obezbeđena su za svih 50 objekata ove predškolske ustanove, rukavice i maske za sve zaposlene, kao i tečni sapun za dezinfekciju ruku, a deo ove pomoći je zapravo donacija koju su škole uručile Gradu, objasnila je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Na pravi način smo pokazali koliko možemo da budemo jedni drugima podrška i nadam se da su nastavnici, đaci i roditelji koji su pravili deo ovih maski i sapuna zadovoljni što je njihovih ruku delo usmereno ka našim najmlađim sugrađanima - rekla je Stevanović, dodajući da je neophodno pojačati higijenski nadzor u svih 50 vrtića, uz primenu mera fizičkog distanciranja i mera dezinfekcije. - Te mere su ključne, uz naravno, sprovođenje svih preporuka za postupanje zaposlenih i korisnika u predškolskim ustanovama, a koje se pre svega odnose na čišćenje, dezifekciju, nabavku opreme za ličnu zaštitu, postavljanje dezobarijera, redovnu higijenu ruku i provetravanje prostora. Moraće, takođe, da se vodi računa i o dozvoljenoj distanci prilikom dolaska i odlaska dece iz vrtića, a osobe koje rade na pripremi i distribuciji hrane sprovodiće u potpunosti mere pojačane zaštite i higijene.

"Naša radost" se priprema za prijem mališana 11. maja

Ova značajna pomoć je, kako je naveo Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost", dokaz odlične saradnje sa lokalnom samoupravom i naglašava da je pomoć upućena ovoj ustanovi, zapravo pomoć deci Subotice.

- Intenzivno se pripremamo za početak rada, iako deca nisu u našim vrtićima. Radimo sa dežurstvima, kosi se trava, dezinfikuju se prostorije, tako da ćemo biti potpuno spremni za rad. Sredstva koja su nam stigla su hipohloritna sredstva, koja su efikasna protiv korona virusa i ovo nam je zaista velika pomoć, a najveća pomoć nam je u maskama za zaposlene. Još jednom se zahvaljujem gradonačelniku i Gradskoj upravi - rekao je Vojnić, ukazavši da je skori dolazak dece u vrtiće neminovan. - Razumemo potrebu za zaštitom od širenja epidemije, ali znamo i za potrebu  da zemlja živi i ekonomija nastavlja sa svojim radom. Sve preporuke Ministarstva smo sproveli, a jedna od njih bila je i da se utvrdi koji je broj dece, odnosno roditelja koji imaju potrebu da im dete bude u vrtiću. Sproveli smo anketu i raspolažemo sa tačnim podatkom da će 1.400 dece biti u našim vrtićima od 11. maja, ukoliko se zvanično potvrdi taj datum za ponovno otvaranje vrtića.

"Naša radost" se priprema za prijem mališana 11. maja

Stevanović je podsetila i da se, u skladu sa dogovorom Grada i predškolske ustanove, roditeljima i drugim zakonskim zastupnicima dece tokom vanrednog stanja nisu obračunavale i naplaćivale usluge programa vaspitanja i obrazovanja, uz konstataciju da su zarade zaposlenima isplaćivane redovno.

- Lokalna samouprava je sve vreme trajanja vanrednog stanja bila u stalnoj komunikaciji sa PU "Naša radost", trudeći se da u uslovima otežanog funkcionisanja svih segmenata društva koji su bili neminovni usled pandemije, ova ustanova, koja ima više od 400 zaposlenih, spremno dočeka početak rada, kada se za to donese odluka na nivou države - dodala je Stevanović.

"Naša radost" se priprema za prijem mališana 11. maja

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7507

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

vrtić

naša radost

vanredno stanje

predškolska ustanova naša radost

jasmina stevanović

korona virus

dezinfekcija

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.