Komentara: 27
Pregleda: 13095

Nastavljeni radovi na izgradnji spa centra i akva parka na Paliću

28.04.2020. u 16:12h
Izvor: subotica.rs
Prva faza je okončana, a trenutno je u toku druga faza radova koja predviđa kompletnu realizaciju ovog projekta. Vrednost druge faze je oko 660 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije, uključujući i prvu fazu, iznosi nešto više od milijardu dinara.
Nastavljeni radovi na izgradnji spa centra i akva parka na Paliću

U okviru proširenja sadržaja na Termalnom bazenu na Paliću, u drugoj fazi izgradnje spa centra i akva parka grade se objekat i rekreacioni bazen uz termalni bazen, kao i još jedan bazen i kula sa toboganima, pored postojećih tobogana koji su završeni u prvoj fazi.

- Zatvoreni objekat koji se gradi imaće 3.000 kvadratnih metara, a kompletan uređen spoljašnji prostor 28.500 kvadratnih metara - rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić".

Nastavljeni radovi na izgradnji spa centra i akva parka na Paliću

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, koji je danas obišao radove, izgradnja spa centra i akva parka na Paliću jedna je od najznačajnih investicija u Subotici i njena realizacija mnogo će značiti za celu našu privredu i sve građane Subotice i regiona.

- Svesni smo činjenice da sada imamo dvostruku odgovornost i da bitku bijemo na dva fronta, odnosno da zaštitimo zdravlje i živote građana s jedne strane, i da sačuvamo ekonomiju i obezbedimo radna mesta za naše sugrađane, s druge strane. Rukovođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mere zaštite, nismo stajali sa radom na najvećim projektima koje smo započeli. I u otežanim uslovima teku radovi na Pozorištu, na rekonstrukciji Zelene fontane i na izgradnji spa centra i akva parka - rekao je Laban. - Razumljivo je da smo zbog situacije prouzrokovane epidemijom imali dosta poteškoća, međutim, nije bilo zastoja u radu. Vlada Srbije preporučila je da građevinske firme počnu da rade punom snagom i dalje nastavimo sa razvojem i obnovom Srbije, i u skladu sa tom preporukom sa izvođačem je dogovoreno da se krene pojačanim intenzitetom i svim raspoloživim kapacitetima. Zahvaljujem se izvođaču, a posebno radnicima koji ni za vreme epidemije, u okolnostima kada preovladavaju briga i strah, nisu prestajali da rade.

Nastavljeni radovi na izgradnji spa centra i akva parka na Paliću

Kako je objasnio Danilo Bojović, vlasnik preduzeća "Gemmax gradnja" iz Novog Sada, izvođač se trudio da radi što je moguće bolje u uslovima proglašenog vanrednog stanja.

- Neki materijali nam nisu bili dostupni zbog epidemije i zabrane kretanja, ali uspeli smo da uradimo kompletnu kanalizaciju, hidrantsku mrežu i cevi za hidroizolaciju. Sada smo u fazi da polako izlazimo iz temelja. Nadamo se da ćemo, uz poštovanje svih mera na gradilištu i u skladu sa trenutnom situacijom, u narednom periodu pojačati naše aktivnosti - rekao je Bojović.

Nastavljeni radovi na izgradnji spa centra i akva parka na Paliću

Kamen-temeljac za izgradnju spa centra i akva parka kod Muškog štranda na Paliću položen je sredinom decembra 2018. godine, a projekat zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 13095
Povezane teme

akva park

nebojša daraboš

bogdan laban

palić akva park

akvapark

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.