Komentara: 7
Pregleda: 3656
Foto

Obnovljen teren u OŠ „Pionir“ u Starom Žedniku

17.06.2020. u 01:33h
Izvor: Subotica.com
Posle otvaranja vrtića, ulaganja u Stari Žednik su nastavljena opremanjem OŠ „Pionir“, gde su, uz unutrašnje radove, sređeni sportski tereni, omiljeno mesto mladih za sport i rekreaciju.
Obnovljen teren u OŠ „Pionir“ u Starom Žedniku

U protekle četiri  godine u školu u Starom Žedniku uloženo je više od 16 miliona dinara i zahvaljujući tome ona je sada moderna i savremeno opremljena obrazovna ustanova.

 - Veliko nam je zadovoljstvo da vidimo da selo živi i napreduje. Trenutno je jako teško naći kuću za kupovinu u Starom Žedniku i mladi ljudi se odlučuju da ovde ostanu i stvaraju porodice. Raduje nas kada čujemo da ima više prvaka nego prošle godine. A oni koji žive na selu treba da imaju jednake uslove kao oni u gradu i to smo se trudili da ispunimo – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban prilikom današnjeg obilaska škole. – U obrazovne ustanove u protekle četiri godine uloženo je više od 500 miliona dinara, a ulagano je i u sportsku infrastrukturu, i to ne samo u kapitalne projekte poput Gradskog stadiona, nego i u hale i terene u školama. U sportsku infrastrukturu uloženo je oko 400 miliona dinara, a očekujemo i ulaganje od 15 miliona evra u rekonstrukciju Gradskog stadiona.

Obnovljen teren u OŠ „Pionir“ u Starom Žedniku

Po rečima Jasmine Stevanović, sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti, ulaganje u Starom Žedniku dokaz je da lokalna samouprava jednako brine o gradskim i prigradskim naseljima.

- Nedavno smo otvorili vrtić u koji je upisano 40 dece,  a već ima zainteresovanih za proširenje kapaciteta, što nas veoma raduje. Idemo u korak sa modernim tehnologijama, a pored tartan podloge kojom je presvučen teren u celoj školi postavljena je led rasveta u šta je uloženo oko šest miliona dinara – dodaje Stevanović.

Obnovljen teren u OŠ „Pionir“ u Starom Žedniku

Školu u Starom Žedniku pohađa 122 đaka, a u septembru će im se prudružiti 18 prvaka.

- U ime sve dece zahvaljujem na ulaganjima od 16.5 miliona dinara zahvaljujući kojima smo dobili kompletnu led rasvetu, presvučen je teren za male sportove, nove radijatore... Zajedno sa vrtićem poboljšaće se kvalitet života u našem selu i to je apel mladima da ostanu ovde i stvaraju porodice – kaže direktor škole Vladan Davidović.

Izvor: Subotica.com
Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku Obilazak OŠ "Pionir" u Starom Žedniku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3656

Povezana vest

Povezane teme

stari žednik

sportski teren

bogdan laban

uređenje školskih dvorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.