Komentara: 25
Pregleda: 2225

Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o dobitnicima gradskih priznanja

05.07.2023. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj, 37. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 24 tačke dnevnog reda, među kojima su najvažnije dodela priznanja „Počasni građanin“ i „Pro Urbe“. Prenos iz svečane sale možete da pratite od 9 časova na našem sajtu.
Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o dobitnicima gradskih priznanja

Kao što smo već pisali, za zvanje „Počasni građanin“ Subotice predložen je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok su za priznanja „Pro Urbe“ predloženi poslastičarnica „Pelivan“ i Nandor Šemješi, urolog specijalista.

Pored ovih odluka na sutrašnjoj sednici biće doneta rešenja o davanju saglasnosti na statute ustanova kulture Grada Subotice, koje su od posebnog značaja za nacionalne manjine.

- Naime, pre dva meseca smo izmenili osnivačke akte, a sada dajemo saglasnost na njihove statute. Ministarstvo kulture je dalo tumačenje Zakona o kulturi da u onim ustanovama koje je više nacionanih saveta manjina proglasilo za ustanove od posebnog nacionalnog značaja, svaki savet može da delegira jednog člana u upravni odbor a ne da bude jedan član za sve manjine – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o dobitnicima gradskih priznanja

Na zasedanju će biti reči i o Programu zaštite, unapređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice.

- Ovaj program se donosi nekoliko meseci ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Na osnovu njega, Grad će od zakupa poljoprivrednog zemlljišta prihodovati 98.5 miliona dinara, koji će biti investirani u ruralni razvoj – ističe Pastor. – Izmeniće se i programi poslovanja nekoliko javnih preduzeća. U budžet preduzeća „Park Palić“ uvrstiće se sredstva za izgradnju pešačke staze na istočnoj obali jezera i rekonstrukciju Vodotornja. U Regionalnoj deponiji stvoriće se uslovi za otvaranje lokalnih reciklažnih dvorišta, a JKP „Vodovod i kanalizacija“ obezbedio je sredstva za projektno-tehnički dokumentaciju za projekat „Čista Srbija“, izradu dokumentacije za vodovodnu mrežu u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ i poboljšanje vodosnabdevanja u naseljima Bački Vinogradi, Hajdukovo i Šupljak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 25
Pregleda: 2225

Povezana vest

Povezane teme

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.