Komentara: 52
Pregleda: 4747

OŠ "Sečenji Ištvan": Obavestili smo koga treba o slučaju, radićemo sa učenicima i nastavnicima koji su imali traume

21.10.2024. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
OŠ "Sečenji Ištvan": Obavestili smo koga treba o slučaju, radićemo sa učenicima i nastavnicima koji su imali traume

Povodom slučaja vršnjačkog nasilja, koje je pravno kvalifikovano kao pokušaj ubistva, a za koje se tereti 14-ogodišnjak, danas se oglasila OŠ "Sečenji Ištvan". Podsetimo incident se dogodio u petak nešto posle 13 časova, dečak je odmah priveden, u večernjim časovima saslušan u Višem javnom tužilaštvu za maloletnike, gde mu je određen pritvor do 30 dana, dok traje sudski proces.

U današnjoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, a koju potpisuje Stručna služba škole, potvrđuje se informacija o incidentu, u osnovi onako kako su generalno mediji izveštavali, konstatujući da se desio "nemio događaj nasilja u kome je povređena jedna devojčica fizički povređena, ali povrede koje nisu opasne po život, te su adekvatno i stručno sanirane".

- Škola je odmah reagovala u skladu sa Uputstvom Ministarstva prosvete za krizne događaje, te preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže koje su odmah reagovale. Obaveštena je Hitna pomoć, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Školska uprava Sombor i Ministarstvo prosvete - navodi se u saopštenju - Od ove nedelje i dok god bude potrebe, nastavnici i stručna služba škole pružaće podršku svim učenicima i nastavnicima kako bi se krizni događaj prevazišao.

Iz OŠ "Sečenji Ištvan" apeluju na javnost i medije da se suzdrže širenja dezinformacija.

OŠ "Sečenji Ištvan": Obavestili smo koga treba o slučaju, radićemo sa učenicima i nastavnicima koji su imali traumeMoramo da primetimo da je saopštenje dostavljeno tri dana nakon incidenta i u najvećem delu je isto kao što je pušteno u viber grupu roditelja još u petak. Dakle moglo bi se reći - bez novih informacija ni posle tri dana. Neki od roditelja najavili su prebacivanje svoje dece u drugu školu, pratićemo dalje razvoj dešavanja bez obzira da li škola želi da sarađuje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 dana i 8 časova
Komentara: 52
Pregleda: 4747

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.