Komentara: 0
Pregleda: 634

Prijave za 7. Subotički polumaraton do podneva, rekordno interesovanje za sve staze

16.08.2024. u 08:11h
Izvor: Subotica.com
Za učešće na 7. Subotičkom polumaratonu do jutros prijavilo se 1.493 trkača, što je do sada najveći broj učesnika trka. Rekordan broj je i polumaratonaca. Prijavljenih iz Subotice, prigradskih naselja i Bačke Topole je 762.
Prijave za 7. Subotički polumaraton do podneva, rekordno interesovanje za sve staze

Bliži se dan kada će ulice Subotice ponovo biti turistički magnet za mnoge rekreativce ali i prekaljene sportiste širom Srbije, regiona ali i mnogo dalje. Subotički polumaraton, sedmi po redu, održava se za nepunih 10 dana, odnosno 25. avgusta (nedelja).

Već neko vreme se zna da će ovo izdanje biti rekordno po broju prijavljenih, što svakako raduje organizatore, ali verujemo i sve one koji će na neki način biti u prilici da iskoriste ovu priliku da ponude svoje usluge, proizvode, smeštaj...

Još samo nekoliko prijava fali da se pređe cifra od 1.500 prijavljenih, a interesantno je da se otprilike po trećina učesnika prijavila za svaku od trka, odnosno čak 505 učesnika se prijavilo da savlada najdužu distancu, polumaraton - 21km, za "desetku" je prijavljeno 450 učesnika, dok se za 5km prijavilo 539 takmičara. Ako izdvojimo broj prijavljenih iz Subotice, njenih prigradskih naselja, ali i Bačke Topole ta cifra iznosi 762! Najbrojniji "gosti" su Beograđani kojih ima 183, za njima malo kaskaju Novosađani...

Na trku se možete prijaviti putem zvaničnog formulara. Na istom linku možete pronaći i sve relevantne informacije oko organizacije i trase trčanja. Ne zaboravite, rok je DANAS do podneva!

Ovogodišnji promoter trke je naš proslavljeni košarkaš, Nikola Kalinić.

TRKA ZA SOFIJU!

Uz saglasnost organizatora trka će imati i humanitarni karakter. Na incijativu volonterki grupe "Naše malo nekome je sve" ovog dana, na ovoj sportskoj manifestaciji, održaće se još jedna u nizu akcija za prikupljanje pomoći za našu sugrađanku Sofiju Pranić.

Prijave za 7. Subotički polumaraton do podneva, rekordno interesovanje za sve stazeKao uvertira pred ovu trku otkupljeni su kilometri u iznosu 1.234.800 dinara, a svi koji su u mogućnosti moći će da doniraju sms porukom, ili uplatom na namenske račune  Tijana i Ljiljana trčaće za Sofiju, a sve što prikupe odlazi na namenski račun.

- Veliku zahvalnost dugujemo svim donatorima koji su izdvojili ne mala sredstva za našu sugrađanku, a posebno Grad Subotica koji je na našu molbu prebacio čak milion dinara. Pokušavamo mesecima unazad raznim akcijama da prikupimo novac za Sofiju jer njoj vreme jako brzo teče, a ovu prilika kroz Subotički polumaraton, iskoristićemo da, uz svu pozitivnu energiju i podršku koju dobijamo, bude još bliža svom cilju - rekla je Tijana Mijović iz humanitarne grupe "Naše malo je nekome sve".

Svi koji žele da daju svoj doprinos za Sofiju mogu to učiniti slanjem poruke na 1660 na 3030, zatim uplatom na dinarski račun 160-6000001908565-70, odnosno uplatom na devizni račun 160-6000001909733-58 (IBAN: RS35160600000190973358, SWIFT/BIC: DBDBRSBG).

Sva sredstva (poruke i novac) odlaze na Sofijino ime u fondaciji "Budi human".

DEČJE TRKE

I ove godine na kružnoj stazi iza Gradske kuće održaće se trka za najmlađe. Prijave za ovu trku još uvek su u toku, pa ukoliko želite prijavite svoje dete, trke počinju u 10:30 časova.

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 5 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 634
Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.