Komentara: 1
Pregleda: 725
Foto

Raspisani konkursi za podršku dualnom obrazovanju, Vlada opredelila 98 miliona dinara

16.09.2024. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Raspisani konkursi za podršku dualnom obrazovanju, Vlada opredelila 98 miliona dinara

Vlada Srbije opredelila je ukupno 98 miliona dinara kroz tri konkursa za podršku dualnom obrazovanju, istakla je v.d. direktora Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, dr Gabrijela Grujić koja je danas ozvaničila početak radova na izgradnji Trening centra za dualno obrazovanje u Tehničkoj školi "Ivan Sarić". Dodala je da je dva konkursa raspisala kancelarija kojom rukovodi, dok je jedan poziv raspisalo Ministarstvo privrede.

- Mladima u dualnom obrazovanju se kroz jedan konkurs nudi prilika da svakog meseca, ukupno devet meseci tokom školske godine, dobijaju po pet hiljada dinara  preko sume koja je zagarantovana zakonom. Ovu finansijsku podršku dobijaće sve tri ili četiri godine koliko traje njihov ciklus obrazovanja. Ovim šaljemo vaspitnu poruku mladima da ukoliko budu aktivno učestvovali u procesu učenja kroz rad u deficitarnim zanimanjima, da će moći od svog rada u budućnosti dostojanstveno i lepo da žive. Kancelarija za dualno obrazovanje je sa partnerima mapirala čak 28 aktuelnih deficitarnih zanimanja - precizirala je Grujić.

Raspisani konkursi za podršku dualnom obrazovanju, Vlada opredelila 98 miliona dinaraOsim mladih koji se školuju po dualnom modelu obrazovanja, na podršku Vlade mogu da računaju i mala i mikro preduzeća kojima se, ktoz drugi konkurs, nudi mogućnost da refundiraju polovinu sredstava uloženih u mlade ljude.

Dalji razvoj srpske privrede temelji se upravo na malim i srednjim preduzećima kojima kroz ovaj konkurs želimo da omogućimo da prime što veći broj učenika i osnaže svoje poslovanje - poručila je Grujić - Javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo privrede, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, odnosi se na mlade u završnim godinama, na instruktore i podršku svim preduzećima koji su već dugo partneri u dualnom obrazovanju.

Raspisani konkursi za podršku dualnom obrazovanju, Vlada opredelila 98 miliona dinaraGrad Subotica je dao ogroman doprinos u razvoju i  promociji dualnog obrazovanja, ponosno je istakao gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

- Početak izgradnje trening centra u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" je velik događaj za kompletan region, pa i celu državu. Roditelji mogu sa ponosom da se oslone na srpsko obrazovanje i na Grad Suboticu, jer smo nebrojano puta dokazali da dajemo ogormnu pažnju razvoju obrazovanja i to je jedan od stubova razvoja ovog grada. Kao primer tome je i 30 stipendija koje grad izdvaja za učenike 3. stepena srednje škole, a potrudićemo se da tih stipendija bude više - kazao je Bakić.

Izvor: Subotica.com
Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje Promocija konkursa za dualno obrazovanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 12 časova i 15 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 725

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

stevan bakić

dualno obrazovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.