Komentara: 14
Pregleda: 1817

Skupština grada zaseda u četvrtak, po 33. put u aktuelnom sazivu

28.02.2023. u 13:02h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada zaseda u četvrtak, po 33. put u aktuelnom sazivu

Na 33. sednici Skupštine grada, koja će biti održana u četvrtak, biće 15 tačaka dnevnog reda, među kojima su donošenje Rešenja o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja,  donošenje Odluke o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada Subotice,kao niz kadrovskih rešenja.

U okviru Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice, koji se donosi svake godine, biće na raspolaganju biti 55 miliona dinara što je sedam miliona dinara više nego prošle goidne.

- Grad Subotica želi da posveti veću pažnju poljoprivrednim proizvođačima, koje je i prošle godine pogodila suša, da im izađe u susret i olakša im rad i posao. Poznato vam je da su mesecima vođeni razgovori sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i da je te razgovore vodio gradonačelnik. U ovom predlogu programa mera podrške nalaze se mere i sve ono o čemu su se dogovorili gradonačelnik i predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Vrlo brzo posle odluke Skupštine grada biće raspisano ukupno sedam konkursa za poljoprivredne proizvođače. Pored već uobičajenih namena, uključeni su i novi vidovi pomoći kojih ranije nije bilo kao što su regresiranje reproduktivnog materijala, nabavka mašina i opreme, osiguranje useva i sufinansiranje troškova veterinarskih usluga.

Skupština grada zaseda u četvrtak, po 33. put u aktuelnom sazivuSubotica će biti treća lokalna samouprava u Srbiji koja će dobiti Odluku o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada.

- To je bitno u cilju uređivanja pitanja izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite korišćenja opštinskih puteva. Ovde se radi o nekategorisanim putevima. Grad, kao što znate, svake godine daje značaj sređivanju tih puteva i ova odluka će nam, u pravnom smislu, sve to olakšati u budućnosti - dodao je Pastor.

Na sednici Skupštine grada, ukoliko se odbornici večinom galsova slože, Gabor Mesaroš biće imenovan za direktora Pozorišta „Deže Kostolanji“, dok će Marta Aroksalaši Stamenković i dalje biti direktorka subotičkog Dečjeg pozorišta. Dosadašnji, i prvi direktor Pozorišta „Deže Kostolanji“, Andraš Urban, na sednici Skupštine grada Novog Sada biće imenovan za direktora Novosadskog pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 1817
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.