Komentara: 78
Pregleda: 6083

Šoralov: Saradnja sa građanima pomaže u borbi protiv ilegalnih migracija

30.07.2023. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Šoralov: Saradnja sa građanima pomaže u borbi protiv ilegalnih migracija

Načelnik Severno-bačkog okruga, Bojan Šoralov, osvrnuo se u pisanoj izjavi na nedavne zborove građana koji su održani na Makovoj sedmici i u Hajdukovu, ali i kontakte koje i sam ima sa građanima. Kako je istakao, svaka komunikacija sa lokalnim stanovništvom, pa i kroz ovakve javne sastanke, pomaže bezbednosnim službama, policiji i inspekciji da stekne još bolji uvid u situaciju i bolje planira dalje aktivnosti.

- Verujem da će razgovor sa građanima na Hajdukovu, kao i budući koji su najavljeni, doneti pozitivne rezultate. Da je MUP odlučan u rešavanju problema dokazuje i nedavna poseta ministra Gašića, koji je tom prilikom otvoreno razgovarao sa građanima i transparentno iznosio činjenična stanja -  ocenjuje Šoralov. - Od februara do danas dislocirano je nešto više od 7.000 iregularnih migranata u prihvatne centre izvan Subotice. Uhapšen je veći broj krijumčara, a oduzeto je preko 30 komada oružja. Inspekcija i policija zajednički sprovode kontrolu taksi vozila i tu je napravljen ozbiljan iskorak po pitanju sankcionisanja prevoza migranata, pogotovo do prostora šume.

Inspekcija zatvorila vilu na Paliću koja je pružala smeštajne usluge ilegalnim migrantima

Šoralov smatra da su pomenute aktivnosti naterale da migranti postanu agresivniji, te da pojedinci ili grupe na svaki način pokušavaju da se naoružaju i tako obezbede sebi put ka granici i EU, što, kako kaže, menja pristup ponašanja institucija prema njima.

- U cilju očuvanja bezbednosti građana poslao sam dopis MUP-u da se ozbiljno razmotri ponovno formiranje specijalne operativne grupe koja bi svojim stalnim prisustvom na terenu pomogla lokalnoj policiji - rekao je načelnik Šoralov. - Što se tiče aktivnosti u okviru naše nadležnosti kao SBO, nastavićemo kontrole objekata koji pružaju uslugu prenoćišta, ali i kontrole usluge taksi prevoza. Kroz komunikaciju sa građanima obaveštavam nadležne službe i trudimo se da reagujemo efikasno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 78
Pregleda: 6083

Povezane vesti

Povezane teme

migrantska kriza

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.