Komentara: 9
Pregleda: 6670
Foto

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

04.09.2023. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

„Zavičajni dani“, deseti po redu, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, održaće se od 5. do 9. septembra. Kao i prethodnu deceniju organizatori su pripremili bogat i raznovstan program, namenjen svim generacijama, koji će na najlepši način predstaviti kulturu i tradiciju Srba sa druge strane Drine i tako dodatno obogatiti multikulturalnost Subotice.

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

- Jubilarni „Zavičajni dani“ svečano će biti otvoreni sutra u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.  Manifestacija će i ove godine imati humanitarni karakter, te će u sredu biti održan koncert subotičkih horova, takođe u Većnici,  a sav prihod od ulaznica koje koštaju 500 dinara namenjen je obnovi crkve Svetog Spiridona u Petrinji – najavljuje Miroslav Karan, predsednik SSUSBO. – Četvrtak je dan posvećen najmlađima , počećemo u OŠ „Moše Pijade“ u Pačiru, gde će biti program našeg pesnika Tode Nikoletića, a popodne će biti sportski dan, konferencija beba i muzički festival „Više od zvezdica“ na kome će nastupiti deset devojčica i izvesti po dve numere. U petak će na gradskog trgu najpre nastupiti kulturno-umetnička društva i pevačke grupe, koji će prikazati bogatu tradiciju a uz srpske, gledaćemo i bunjevačke, mađarske i hrvatske koreografije, a potom će, od 21 čas, biti upriličen koncert Baje Malog Knindže. U subotu će program početi malo ranije, već u 16 časova, nastupom izvornih pevačkih grupa, nastaviće se igrama i pesmama iz svih krajeva, a potom koncertom Sprskih pravoslavnih pojaca i Branke Zečević.

U slučaju lošeg vremena, programi sa  trga održaće se u sali TŠ „Ivan Sarić“.

Savez srpskih  udruženja Severnobačkog okruga, sa sedištem u Subotici, broji deset zavičajnih udruženja koja okupljaju Srbe iz Like, Hercegovine, Banije, Korduna i drugih krajeva.

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program- Zahvaljujem se svima koji podržavaju rad Saveza srpskih udruženja SBO, koji prenosi tradiciju krajeva iz kojih smo došli na mlađe generacije. Ovo je manifestacija od posebnog značaja za Grad Suboticu i zahvaljujem se i Upravnom odboru koji sve ove godinu uspešno organizuje brojne programe – dodaje Ilija Maravić, predsednik Skupštine SSUSBO.

Izvor: Subotica.com
Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 6670

Povezane vesti

Povezane teme

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.