Komentara: 0
Pregleda: 1152

Zatvorene prijave za subvenciju energetske efikasnosti

02.08.2024. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Zatvorene prijave za subvenciju energetske efikasnosti

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije na teritoriji Grada Subotice u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnosti za građane u Srbiji“ saopštila je da se Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Subotice za 2024. godinu zatvara.

Kako se navodi u obaveštenju Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, obradom pristiglih prijava, 2. avgusta, utvrđeno je da sredstva po podnetim prijavama već premašuju ukupno obezbeđeni iznos za dodelu po Javnom pozivu.

Podsetimo, konkurs je najavljen 17. jula, a prijave su počele da se primaju 29. jula. Za razliku od prošle godine kada je konkurs zatvoren posle samo 24 časa, ovaj put građani su imali nešto manje od 10 dana da se pripreme (prikupe traženu dokumentaciju). Za ove potrebe iz gradskog i republičkog budžeta obezbeđeno  je ukupno 37,5 miliona dinara.

Nešto više od mesec dana pre raspisivanja konkursa održana je edukacija na kojoj su građani bili u mogućnosti da se upute kako do subvencija. Ovaj skup je organizovalo Ministarstvo rudarstva i energetike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 12 časova i 1 minut
Komentara: 0
Pregleda: 1152
Povezane teme

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.