Komentara: 46
Pregleda: 6339

Gradska izborna komisija objavila preliminarne rezultate izbora

04.06.2024. u 09:23h
Izvor: Subotica.com
Izborna komisija Grada Subotice juče je donela Odluku o utvrđivanju preliminarnih rezultata izbora za odbornike Skupštine grada Subotice. Kako navode iz GIK-a, tokom glasanja nije bilo većih nepravilnosti, a izborni proces u našem gradu pratili su i strani posmatrači.
Gradska izborna komisija objavila preliminarne rezultate izbora

Na lokalnim izborima na teritoriji našeg grada glasalo je 52.484 birača, odnosno 41,83 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak. Zabeleženo je 1.976 nevažećih glasačkih listića, dok u glasačke kutije nisu ubačena 22 glasačka listića.

Po preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije, najviše glasova (25.893) osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Subotica sutra" koju će u lokalnom parlamentu zastupati 35 odbornika.  Druga po broju glasova (13.777) je lista "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" koja je osvojila 19 odborničkih mesta. U sastav lokalnog parlamenta ući će i deset predstavnika liste "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" koja je osvojila 7.721 glas. Manjinska koalicija "Za pravednu Suboticu - DSHV - SPP - Tomislav Žigmanov" osvojila je 2.182 glasa, odnosno tri odbornička mesta.

Grupa građana "Za kulturnu Suboticu", koju je predvodila Marta Aroksalaši, nije prešla cenzus, a za nju je glasalo 913 birača.

Kako navode iz Gradske izborne komisije, izborni dan je protekao uobičajeno i bez većih nepravilnosti.

Gradska izborna komisija objavila preliminarne rezultate izboraU zapisnicima o radu biračkih odbora nisu registrovani prigovori članova biračkih odbora. Izbore je pratilo 13 stranih posmatrača koji su ispratili izborni proces na teritoriji celog grada, na različitim biračkim mestima, a takođe su pratili i primopredaju izbornog materijala u prostorijama Nove opštine - izjavila je Tatjana Božić, predsednica Izborne komisije Grada Subotice - Konačni rezultati biće objavljeni po isteku roka za prigovore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 46
Pregleda: 6339
Povezane teme

Izbori u Subotici

lokalni izbori u subotici

gradska izborna komisija

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.